DIBS Blogg

Video och Amazon dagens ämnen i Chicago

 

Dagens videospaning hittar du längst ner i denna bloggpost. Men först....

Dagens mest intressanta föredrag höll Warren Sager, grundare till Knife Depot som är USA tredje största webbutik för knivar. De jobbar mycket med video - över 11.000 videofilmer finns på deras site. Från början startade de med egenproducerade filmer som byggde på zoomning i högupplösta produktbilder som ökade konverteringen med 120%. De fortsatte sedan med att göra riktiga filmer med levande människor och egna produktfilmer vilket lyckades ännu bättre. Konverteringen ökade du med 200%.

Tyvärr gick det inte att göra någon större mängd filmer eftersom det var väldigt dyrt och tidskrävade. Istället övergick de till att använda en tredjeparttjänst som med hjälp av mallar kan göra filmerna helt automatiskt. Knife Depot skickar en fil med produktinformation till Treepodia och de skapar aktuella filmer. Knife Depot betalar 3.000 USD per månad för tjänsten och då ingår hosting av alla videos. Enda nackdelen är att om kunden tittar på många filmer så upplevs som väldigt lika. Här finns några exempel på filmerna.

***

I år det 32 svenskar på plats, en ökning med 15%. På plats finns till exempel en 9-mannadelegation från bolagen i CDON-koncernen med Paul Fischbein i spetsen.

***

Det var flera som vittnade om ökad konvertering vid användning av video. Marbles:The Brainstore gör sina produktvideos helt på egen hand och ser att produkter med video konverterar 25 % än produkter utan. Angie Seaman som är e-handelschef på bolaget berättade om sitt recept för att producera bra video: 

  1. Under två minuter
  2. Förklara produkten på ett tydligt sätt
  3. Var äkta och sälj inte
  4. Ha kul!

***

På Amazon marknadsplats finns det mer än 2.000.000 säljare för tillfället. Om man blir medlem i Amazons lojalitetsprogram Prime för 99 USD per år ingår fri frakt. Men bara på 10% av alla varor som Amazon har. Uppskattningsvis finns 25 miljoner medlemmar i Prime.

***

Vat19 säljer annorlunda prylar och deras mest sedda video har 23,167,623 visningar när detta skrivs. 

***

 
Dagens tips: Bästa sättet att få fler tittare på dina youtube-videos är att ha en attraktiv thumbnail (miniatyrbilden som representerar videon i sökresultatet) och att använda många nyckelord i titeln. Youtube är den näst mest använda sökmotorn efter Google.

***

I dagens videospaning träffar du Martin Richardsson, e-handelschef på Hemtex.
 

 

Skriv ny kommentar

- 4 = 1
Lös talet ovan och skriv svaret i rutan med siffror. Till exempel för ”två + fyra=?” skriv 6.
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se