DIBS Blogg

Världens största konferens om e-handel

Idag startar Internet Retailer Conference and Exhibit (IRCE) i Chicago med ca 10.000 deltagare från 40 oilka länder. Det betyder att IRCE är dubbelt så stort som det näst största ehandelseventet. Under fyra dagar kommer det avhållas 120 sessioner, 5 workshops och upp till 10 samtidiga spår (gäller alltså att välja rätt. 205 talare är inbokade och de mest kända är Al Gore (undrar vad hans vinkel kommer vara på ehandel) och Rakutens CEO Hiroshi Mikitani vars bok Marketplace 3.0: Rewriting The Rules Of Borderless Business jag läser just nu.

 

chicago

 

Själv är jag här för första gången men det finns flera svenskar på plats som har varit på IRCE tidigare. Arne Andersson från Posten och Christian Zanders från Jetshop för att nämna några.

 

Under veckan kommer jag och Arne Andersson att göra en daglig spaning som ni kommer kunna hitta här på DIBS-bloggen och på Ehandelsbloggen.

 

Under gårdagen åkte jag och Arne till Detroit för att träffa Moosejaws CEO Eoin Comerford. Ett mycket spännande bolag och Eoin hade mycket att berätta. Det kommer du få höra mer om på Ehandelsforum i Göteborg den 5 september.

moosejaw Patrik Müller Arne Andersson

Dagens ord: Seamless Madness (förklaringen får du den 5 september).

 

Noterat: Med hänsyn taget till befolkningen så slår flera av de svenska e-handelseventen detta. Befolkningen i USA är ca 26 gånger större än Sveriges vilket innebär att IRCE måste ha runt 30.000 deltagare för att bli större än till exempel Nordic Ecommerce Summit.

 

Skriv ny kommentar

3 + = 4
Lös talet ovan och skriv svaret i rutan med siffror. Till exempel för ”två + fyra=?” skriv 6.
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se