Ta betalt i hela världen

Sälj till konsumenter i andra länder och globalisera din marknad

Betalsätt för hela världen

Genom att erbjuda betalsätt som fungerar globalt direkt är du förberedd när efterfrågan ökar och du får förfrågningar från konsumenter som vill köpa dina produkter trots att de befinner sig i andra länder. Med betalsätt som kort, PayPal och MasterPass når du omedelbart ut till internationella kunder och är beredd när din webbutik växer.

Förbered din e-handel för internationell försäljning – öka dina intäkter

Erbjud fler betalsätt: minska risken för avbrutna köp, se till att kunden kan betala med önskat betalsätt.

Språkstöd: se till att din webshop kan läsas på andra språk, gärna flera!

Fler valutor: hantera olika valutor – låt kunden välja vilken valuta de vill betala i.

Kortbetalning

  • Ta betalt i hela världen
  • Välkända kortutgivare ökar trovärdigheten för din webbutik
  • Det vanligaste sättet att betala på nätet i många länder
  • VISA, Mastercard och American Express är tre av de största kortutgivarna och välkända globalt
Genom att erbjuda kortbetalning i din webbutik kan du ta betalt av konsumenter i hela världen. De vanligaste internationella korten är VISA och Mastercard, som stödjs av alla banker och inlösare. Beroende på kundsegment kan även American Express med över 110 miljoner aktiva kort och hög genomsnittlig spendering hos sina användare vara ett viktigt komplement. 
 
Att välja välkända betalsätt ökar förtroendet för din webbutik både i Sverige och internationellt. Vilka andra korttyper du bör erbjuda beror på vilken marknad och målgrupp du siktar på. Läs mer om kortbetalning här.
 

PayPal

  • Ta betalt med PayPal – 192.000 unika konton i fler än 200 länder
  • Pengarna på ditt PayPal-konto direkt
Ta betalt i 25 olika valutor från fler än 200 länder – utan att konsumenten behöver skriva in sitt kortnummer. Istället loggar de in på sitt PayPal-konto vid betalning och du ser pengarna direkt. Du kan sedan välja om du vill ha kvar pengarna på PayPal-kontot eller föra över till ditt bankkonto. Den största anledningen till att använda betalsätt som PayPal är att det upplevs vara det säkraste sättet att betala och det är särskilt populärt hos konsumenter som handlar via mobiltelefon (Svensk E-handel 2016). Läs mer om PayPal här.
 

Masterpass

  • Enklare köp för konsumenten – kort- och leveransuppgifter finns sparade i deras Masterpass-plånbok
  • Lanserat i 27 länder och används av fler än 250.000 webbutiker
Med Masterpass betalar konsumenten utan att behöva skriva in kort- eller leveransuppgifter eftersom de redan finns lagrade i Masterpass-plånboken. Konsumenten väljer sina produkter och väljer sedan att betala med Masterpass. Säker identifiering genomförs via till exempel Mobilt BankID och därefter väljer konsumenten önskat kort och leveransadress som finns sparade sedan tidigare och bekräftar köpet. Masterpass finns i 27 länder och används av fler än 250.000 webbutiker. Läs mer om Masterpass här.

Lokalanpassa dina betalningar

För dig som är särskilt inriktad på ett specifikt land kan det öka förtroendet hos konsumenterna att erbjuda lokala betalsätt. Här är exempel på några av de största betalsätten i olika länder som stödjs av DIBS.
 
Danmark 
Dankort – 82% av de danska konsumenterna föredrar att betala med kort
MobilePay – 71% har använt det mobila betalsättet MobilePay
 
Norge 
Kortbetalning – 63% av de norska konsumenterna föredrar kortbetalning
PayPal – 59% har använt PayPal
 
Finland 
Direktbetalningar – 86% av köpen på nätet sker via direktbanksbetalning. Vår partner Paytrail erbjuder detta med endast ett avtal.
 
Tyskland 
Giropay – direktbanksbetalning som erbjuds till mer än 80% av alla tyska internetbankskunder
 
Nederländerna 
iDEAL – direktbanksbetalning som erbjuds av fler än 100.000 webbutiker och organisationer
 
Polen 
Direktbanksbetalningar – 80-90% av betalningarna på nätet genomförs via direktbank. Tillsammans med vår partner Przlewy hjälper vi dig att nå kunder hos 36 olika polska internetbanker.
 

Vill du komma igång med att ta betalt internationellt?

Kontakta oss

 

Läs gärna vår introduktion till att ta betalt på nätet om du vill veta mer om betalningar och vilka betalsätt som kan vara bra att överväga.

Har du frågor eller behöver hjälp?