Dankort Secured by Nets

Ny säkerhetslösning från Nets för dig som erbjuder betalning via Dankort

Dankort Secured by Nets

Nu blir det ännu säkrare att ta emot Dankortsbetalningar i din webbutik

Dankort Secured by Nets är en ny säkerhetslösning vid köp på nätet med det danska betalkortet Dankort. Det är Nets som står bakom lösningen, som är utvecklad för att minska kortbedrägerier. Eftersom Dankort Secured by Nets bygger på en rekommendation utfärdad av danska Finanstilsynet är den obligatorisk för dig som erbjuder Dankort i din webbutik. Nets uppskattar att lösningen kommer minska kortbedrägerier med upp till 75% för Dankort.
DIBS är i full gång med att utveckla säkerhetslösningen och kommer annonsera här på www.dibs.se så snart lösningen är lanserad, samt kontakta dig som är kund hos oss och erbjuder Dankort så snart lösningen är implementerad i din webbutik. Lösningen planeras vara klar i februari 2017.
 

Så fungerar Dankort Secured by Nets:

  1. Vid köp över 450 DKK får kunden en kod via sms som ska skrivas in vid köpet. Återkommande köp med lagrat kort eller abonnemangsbetalningar genomförs utan sms-kod.
  2. Vid nyregistrering av ett Dankort i en lagrat kort- eller abonnemangslösning skickas en kod via sms när kunden bekräftar att kortet kan användas för återkommande köp. Alla efterföljande transaktioner för det specifika Dankortet i lagrat kortlösningen fungerar därefter utan sms-kod.
  3. Nets uppskattar att färre än 20% av transaktionerna kommer ske med sms-kod.

 

Så kommer kunden igång:

För att kunna ta emot sms-kod måste kunden registrera telefonnummer för sitt Dankort. Om kunden tidigare har betalat med Visa-delen av sitt Visa/Dankort, eller om banken har skickat med kundens telefonnummer vid utgivningen av Dankortet så är det klart för att ta emot sms-koder från Dankort Secured by Nets.
 
Övriga kortinnehavare registrerar sitt Dankort vid första köpet med tre enkla steg:
  1. Kunden identifierar sig via mobilt bankID…
  2. …och skriver in sitt mobilnummer, samt bekräftar via sms
  3. Kunden godkänner via mobilt bankID
Därefter är köpet genomfört.
 
Kundens kort är nu registrerat och vid framtida köp som kräver sms-kod skriver kunden in sms-koden i betalfönstret, varefter köpet är genomfört. Användarupplevelsen blir därmed densamma som vid många av de internationella betalkorten.
 
Vill du veta mer?
dankort.dk finns en instruktionsvideo, FAQ och en kort beskrivning av säkerhetslösningen på danska.
 
Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800