DIBS Blogg

På besök i framtidsfabriken

Köp en ny Volvo idag och du får en avancerad dator på köpet. Telematik är teknikområdet i gränssnitten mellan telekommunikation, IT och mer traditionell industri såsom bygg- eller fordonsindustri. Telematik kan exempelvis användas för överföring av mätdata och miljövariabler från mobil enhet som en bil eller ett hus till central punkt, eller för att samla in data från fordon som såsom bränsleförbrukning, GPS-position, körsträcka m.m.)

Vi är på besök hos Volvo Cars i Torslanda, Göteborg. Just nu utvecklas nya tjänster som kombinerar bilens intelligens på ett sätt som underlättar vardagen för dig som bilägare. Volvo on Call är en enkel mobilapp som gör det möjligt att läsa av instrumentpanelen, se var din bil är, låsa bilen och fjärrstyra parkeringsvärmen. Det här är bara början och fordonsindustrin spenderar mycket resurser på att ta fram tjänster och produkter som skall göra livet enklare för oss bilägare. 

Appen är tillgänglig nu för alla med en Volvo årsmodell 2012 eller senare och nyligen lanserades ett intressant samarbete mellan Easypark och Volvo, vilket gör det ännu lättare att parkera och betala, eller som Computer Sweden utrycker sig. ”Parkeringsautomaten flyttar in i Volvon”.

Se upp för självkörande, krocksäkra bilar som enkelt fixar din parkering och betalning, men vem fixar kön på motorvägen undrar jag?

 

 

Skriv ny kommentar

+ 4 = 7
Lös talet ovan och skriv svaret i rutan med siffror. Till exempel för ”två + fyra=?” skriv 6.
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se