DIBS är ett företag man kan växa tillsammans med

"Det var viktigt för oss att agera snabbt med en flexibel och pristransparent samarbetspartner"

You are here

MovieStarPlanet

Barn är väldigt sociala och älskar att hålla kontakten och leka med sina vänner. Det är precis vad MovieStarPlanet handlar om. Sajten är ett socialt virtuellt universum där varje deltagare är sin egen filmstjärna. MovieStarPlanet vill ge barn mellan 8 och 15 år en säker och rolig social mötesplats. Själva spelet är gratis, men det går att betala för att bli uppgraderad till ett VIP-konto, som ger tillgång till utökade funktioner. Spelarna kan också köpa StarCoins med kreditkort eller mobiltelefon, men köpen kan bara göras med tillåtelse från målsman.

Vi valde att anlita DIBS under vår uppstartsperiod. Det var viktigt för oss att kunna agera snabbt med en flexibel och pristransparent samarbetspartner. DIBS har gång på gång bevisat att de är en samarbetspartner som är där och hjälper till när förhållanden förändras och som vi har kunnat växa tillsammans med - Jacob Schultz Jørgensen - CFO, MovieStarPlanet ApS

DIBS har bland annat hjälpt MovieStarPlanet med deras betalsätt så att de skulle kunna nå ett stort antal länder, då de snabbt nått stor internationell framgång. De fick också hjälp att välja en inlösare som de kunde samarbeta med på alla nya internationella marknader.

Eftersom MovieStarPlanets användare är barn och unga som måste ha sina målsmäns tillåtelse att handla på nätet var det en högprioriterad fråga att betaltjänsten skulle kunna skydda mot obehörig kortanvändning. Detta gjordes genom en lösning där MovieStarPlanet vid varje betalning genom DIBS får tillbaka en parameter som beräknar värdet av kortnumret för att se om det använts för att betala tidigare - en så kallad Velocity Check. Företaget kan sedan bestämma ett värde som anger hur mycket ett kort får användas under te.x. ett dygn. På så sätt kan man försäkra sig mot obehöriga kortanvändare - som exempelvis ett barn.

Danska MovieStarPlanet finns idag i 16 länder, däribland Sverige, USA och Australien.  

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig nedan om du vill information om betallösningar från DIBS, en del av Nets. Du tillåter också att Nets-gruppen använder din information för marknadsföring. Samtycket kan alltid återkallas och kommer att vara giltigt tills det händer. En återkallelse gäller inte retroaktivt. Du kan läsa vår sekretesspolicy här.

DIBS Payment Services AB
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800