DIBS Blogg

Mobila betalningar på #emeet

 

I veckan träffades några hundra e-handlare och leverantörer på #emeet nr 4 i Postens lokaler i Stockholm. För första gången arrangerades evenemanget av e-handel.se och det skötte de med den äran.

#emeet använder ett koncept som kallas unconference som innebär att deltagarna själva bestämmer över innehållet på konferensen. Dagen är indelat i 45-minuterpass och själv höll jag i en session om mobila betalningar.

Mitt budskap var att e-handelsbutiker inte ännu behöver fundera så mycket på de nya mobila lösningar som försöker etablera sig. WyWallet, Payair och SEQR som några av dem heter. Vi konsumenter verkar vara rätt ointresserade av att lära oss nya sätt att betala på. Som någon sade på #emeet: "De löser ett problem jag inte har."

Redan nu kommer 10-30 % av trafiken till webbutikerna via mobila enheter trots att många butiker inte mobilanpassat sina sidor. Många konsumenter tar sig ändå igenom och betalar antingen med kort eller faktura. Det ser alltså ut som om konsumenterna valt att runda de nya mobila betalningslösningarna till förmån för de gamla hederliga betalsätten.

 

Råd till dig som vill sälja via mobila enheter:

  • Anpassa din webbutik för läsplattor i första hand och mobiler i andra hand
  • Förenkla för kunden genom att  lagra kortnumret hos din betalväxel
  • Kort, faktura och PayPal är betalsätt som fungerar
  • Räkna på vad din mobila satsning kommer kosta. Kanske finns det andra saker som ger dig bättre avkastning?

Läs mer om DIBS lösningar för mobila betalningar via läsplattor, mobiler och appar. Här hittar du statistik om mobil handel i DIBS E-handelsindex.

 

Skriv ny kommentar

5 - = 4
Lös talet ovan och skriv svaret i rutan med siffror. Till exempel för ”två + fyra=?” skriv 6.
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se