DIBS MASTERPASS

Tillsammans med Mastercard erbjuder DIBS betalsättet Masterpass™, en tjänst utformad för att öka konverteringen genom att göra det så enkelt som möjligt för dina kunder att betala via mobilen.

Snabbare betalningar med Masterpass

Enklare checkout för kunden och ökad konvertering för dig - med Masterpass förkortar du köpprocessen eftersom kunden inte behöver skriva in kort- och leveransuppgifter. Masterpass är en global tjänst som redan lanserats i 34 länder och erbjuds av över
340.000 webbutiker runt om i världen.

  • Din kund betalar med sitt vanliga betalkort, som finns lagrat i Masterpass och identifierar sig enkelt och säkert med Mobilt BankID.

  • Konsumenten slipper ange sin leveransadress eftersom den redan finns lagrad i Masterpass. Det är dessutom enkelt för din kund att ändra så att varan skickas till valfri adress.

  • Alla större kort accepteras; Mastercard, Maestro, American Express, Diners Club och Visa (förutsatt att det accepteras av webbshoppen).

  • En stor fördel med Masterpass är enklare betalning på alla typer av enheter, särskilt i mobilen.

  • Stöd för konsument via Swedbank, Nordea, SEB, ICA Banken och Resurs Bank.

 

Att betala med Masterpass är enkelt och säkert

Vid betalning med Masterpass, slipper dina kunder ange både kort uppgifter och leveransadress. Alla uppgifter finns redan lagrade genom identifiering med Mobilt BankID. Betalningsprocessen förenklas genom att minska antalet steg som krävs av konsumenten för att genomföra ett köp.

Följande 4 enkla steg är vad som krävs för att köpa en produkt med Masterpass via mobilen.

  1. Konsumenten väljer sina produkter och väljer sedan att betala med Masterpass.
  2. Mobilt BankID öppnas automatiskt och identifiering sker med pinkod.
  3. Efter identifering öppnas Masterpass, här finns förvalt kort samt leveransadress redan lagrat och det går även att välja ett annat kort samt ändra adressen.
  4. Efter val av kort och adress skickas konsumenten tillbaka till webshoppen där köpet bekräftas, varpå köpet är genomfört. Vid köp via dator startar konsumenten Mobilt BankID i sin mobiltelefon.
Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800