DIBS Blogg

#eRUN14

 

Vi på DIBS skall arrangera det första och största välgörenhetsloppet för E-handelsbranschen i Sverige, och med detta inlägg vill jag gärna förklara varför.

Inspirationen
Varje år samlas cirka 35 000 löpare för att springa maraton genom Londons gator. London marathon är det enskild största välgörenhetsevenemanget i världen och sedan 1981 har löparna samlad in smått ofattbara 600 miljoner pund, motsvarande 6.5 miljard kronor!! Detta är alltså fantastiska summor som har gått till många olika välgörenhetsorganisationer. Konceptet är enkelt. Ett större antal föreningen får ett antal startplatser i loppet. Du som löpare kan få en startplats i utbyte mot en garanti att du samlar in en vis summa pengar, oftast runt 15 000-20 000 kronor.

Flera gångar har jag ställt mig just denna fråga, varför gör vi inte detta i Sverige? I Sveriges 15 största motionslopp deltar årligen fler än 250 000 deltagare, tänk vilka summor det skulle kunna generera, båda ifrån företagen men också från dig som privatperson. Ponera att 21 000 cyklister betalar 1 400 kronor för att få delta i Vätternrunden, så är de säkert också beredda att betala 1 500 kronor om den sista hundringen går till ett bra syfte, eller? Företagen kan göra nytta, samla sina anställda och bidra till ett bra syfte.

Vad är E-Run 2014?
E-Run 2014 är ett välgörenhetslopp för alla i Sverige som jobbar med e-handel. Loppet kommer äga rum i centrala Göteborg (Slottskogsvallen) den 6:e maj 2014. Det blir lag om fem personer, och varje person kommer springa en sträcka på 2 kilometer och alla växlingar blir inne på Slottskogsvallen. Vi kommer ha tidtagning, nummerlapper, goodiebags och självklart t-shirten som bevisar att just du var med. På kvällen planerar vi en oformell träff i centrala Göteborg. E-Run 2014 är startskottet för det som kan bli en årlig begivenhet där branschen träffas, springer och samlar in pengar till ett gott ändamål. 

Varför just E-Run 2014?
E-handelsbranschen bryr sig, och på sikt vill vi inspirera Sveriges stora motionslopp att göra samma sak som i London. Någon behöver bara starta upp detta, så det gör vi nu.

Vad händer nu?
Vi kommer vara cirka 6 arrangörer av loppet, och vill ni vara med är dörren öppen, så hör av dig på direkten om ni vill vara med i projektgruppen. Inom kort kommer vi ha en sida med mer information om loppet, anmälan och allt annat du behöver veta. Tills dess finns jag som @hh_inspiro på Twitter och pratar #eRUN14, du är även varmt välkommen att skicka ett mail till henrik.hansen@dibs.se om du har frågor.

Ses vi i Göteborg den 6:e maj?

Anmäl dig här!

Skriv ny kommentar

3 + 1 =
Lös talet ovan och skriv svaret i rutan med siffror. Till exempel för ”två + fyra=?” skriv 6.
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se