DIBS Blogg

DIBS tar tempen på e-handeln i Malmö

 

Det var en riktigt bra dag, häromdagen då jag tillsammans med min kollega Josephine fick ta tempen på e-handeln i Malmö. Det blev inget snökaos i Skåne så istället kunna vi istället börja dagen med ett trevligt möte med AOB Travel i sköna Höllviken. Från 0 till 300 miljoner kronor i omsättning på 5 år, det är grymt imponerande. Vi fick träffa Mattias som var med och grundade bolaget. Mattias berättade att branschen är pressad och marginalerna är små och den stora utmaningen är dels att få ihop volymer samtidigt som man tjänar pengar. AOB gör detta och har expansiva planer för framtiden. Bra jobbat tycker vi!

 

CoolStuff startade för 9 år sedan i en lägenhet i Malmö, nu är CoolStuff ett bolag med 24 anställda ett lager på 4.200 m2, ett stort härligt kontor på 800 m2 samt en omsättning som överstiger 100 miljoner. Coolstuff förser alla pryltokiga med grejen vi verkligen inte behöver, men bara köper. Vi träffade Kajsa som har varit med från första början. Coolstuff säljer idag till fem länder och flera är på väg. Den bästa säljande produkten just nu är Silly Socks som är just det namnet antyder. Titta själv och avgöra om du också behöver förnya garderoben.

 

Slutligen fick vi träffa Starweb en veteran i e-handelsbranschen. Starweb hjälper alla som vill starta en e-butik. Allt börjar med en idé och som Henrik berättar så är det absolut mest populära att försöka sälja I-phone skall, barnkläder och smycken. Ett tips från en som vet, tänk till i frågan: Håller din affärsidé och vad gör dig unik. Tack till Starweb för gott kaffe och en suveränt input. Vi kommer igen till sommarens rock konserter, där Starweb har stans bästa utsikt.

 

E-handeln i Malmö mår bra och vi uppskattar alla dessa möten. Får jag också komma på besök i din region och spana in läget, så hör gärna av dig till mig.

 

 

Skriv ny kommentar

+ 9 = 17
Lös talet ovan och skriv svaret i rutan med siffror. Till exempel för ”två + fyra=?” skriv 6.
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se