DIBS Blogg

Internationell e-handel - här får du råden

På vårt frukostseminarium Morgondagens E-handel i fredags var det fullt hus. Detta är andra året i rad som vi kör denna seminarie-serie. Alltid med start i Stockholm och med fortsättning i Göteborg och Malmö senare i år.

Vi arrangerar det tillsammans med vännerna på Bring och Ateles - därav twittertagen #eBAD15 (BringAteleles, DIBS). Årets upplaga har speciellt fokus på internationell e-handel. 

Jonni Harrius från Ateles inledde med att berätta om hur man bygger upp en strategi för omnikanal vid en utländsk expansion. I filmen kan du se när Jonni går igenom de externa förutsättningarna (kunder och marknadssituation) och de interna förutsättningarna (affärsmodell, organisation). Du får också en genomgång av Click and Collect-konceptet och logistikutmaningar som returer. Videon från Jonnis föredrag ser du här:

Jag själv var andre man ut på föreläsarbanan och har tydligen gjort det till en livsmission att prata e-handelstrender - i allafall om vi ska tro vår moderator Katarina Nilsson från Ateles. Jag gav en uppdatering på vad som händer på betalningar inom e-handel i Sverige, Norge och Danmark. Bland annat har Mobilepay lanserats för e-handel i Danmark nyligen. I Sverige och Norge är det främstMasterPass som snart kommer att komma igång. Se videon om du vill höra hela storyn:

Johan Holgersson från Bring gav 5 tips för hur du kan förbättra logistiken - du hittar dom i slutet av videon. Dessutom får du besked om drönarna kommer till svenska marknaden. Johan visar också några bra exempel från den engelska och svenska marknaden på hur webbutiker kan presentera leveransalternativen för konsumenten. Se videon med Johans presentation här:

Om du vill se twitterflödet från #eBAD15 kan du klicka här.

Här kan du själv bläddra igenom våra presentationer:

 
 

 

 
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800