Genombrott för handel med mobiler

Det blir allt vanligare att betala med mobilen. Nu handlar 1,7 miljoner svenskar med mobil eller surfplatta, en ökning med 73 procent på ett år.

Borås Tidning
01.12.2013

Daniel Larsson, nordisk chef på betaltjänstföretaget Dibs, bedömer att handeln via mobiler och surfplattor nu har fått sitt definitiva genombrott. Företaget har genomfört en enkät om näthandel och Larsson är själv överraskad över den snabba förändringen för handeln via mobilerna.

I ålderskategorin 15-74 år använder 26 procent sin mobil för att handla jämfört med 15 procent förra året. Ett viktigt skäl bakom ökningen är att det nu finns tekniska lösningar som gör det enklare att mobilshoppa.

– Ett skäl till att köpen i mobilen tagit lite tid för att komma igång är att det varit svårt att betala tidigare, men nu har betalningsbranschen kommit ikapp konsumenterna, säger Larsson.

– Och mobilen är egentligen en bättre plattform, man kan betala när man sitter på tåget eller när man ligger hemma i soffan. Det handlar framför allt om tillgänglighet.

Att handla med mobilen är vanligast i de yngsta åldersgrupperna där mellan 35 och 40 procent mobilhandlar. Intresset är lägre bland de äldre och i åldersgruppen 65 till 74 år är det bara 5 procent som använder mobilen som betalningsmedel.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

...och mottag de senaste nyheterna om betalningar på nätet
Har du frågor eller behöver hjälp?
DIBS Payment Services AB (publ)
Kungsgatan 32
111 35 Stockholm
Telefon: 08-527 525 00
sales@dibs.se


DIBS Payment Services i Göteborg
Kyrkogatan 25, vån 3
411 15 Göteborg
Telefon: +46 (0)31-600 800
sales@dibs.se